Səhər tezdən oyandım. Saat yeddi idi. Çölə baxdım, günəş çıxırdı. Yataqda bir az uzandım, sonra qalxdım. Çay dəmlədim, pəncərənin qarşısında oturdum. Sakitlik var idi. Heç kim yox idi, heç nə yox idi. Tək idim.
Telefonu götürdüm. Dostlar yazışırdı. Kimi işə gedirdi, kimi hələ yatırdı. Mən işsiz idim o vaxtlar. Üç ay olardı işdən çıxmışdım. Pul qurtarırdı, ümid də qurtarırdı. Nə edəcəyimi bilmirdim.
Bir müddət əvvəl Mostbet-i kəşf etmişdim. Dostum tövsiyə etmişdi. Dedi gir, bax, bəlkə xoşuna gələr. Girdim, baxdım, xoşuma gəldi. Amma qorxurdum pul qoymağa. Axı pulum az idi, itirsəm nə olacaqdı?
Həmin səhər qərar verdim. Cibimdə 20 manat var idi. Dedim, qoyacam 10 manat, oynayacam. İtirsəm, 10 manat qalar, itirməsəm... bilmirdim nə olacaq.
Telefonu açdım, Mostbet saytına girdim. Giriş etmək lazım idi. Yadıma düşdü ki,
mostbet login with the phone asandır. Nömrəmi yazdım, kodu göndərdilər, daxil oldum. Beş saniyə çəkmədi.
Hesaba 10 manat yüklədim. Nəfəs aldım. Başladım.
Futbol oyunlarına baxdım. Bir oyun seçdim, komandaları tanıyırdım. 2 manat qoydum. Oyun başladı, baxıram. On beş dəqiqə keçdi, qol olmadı. Otuz dəqiqə, qol olmadı. Narahat oldum. Qırx beş dəqiqə, bitdi birinci hissə. Hələ də qol yox.
İkinci hissə başladı. Əlli birinci dəqiqədə qol oldu. Mənim komandam vurdu. Sevindim. Tək otaqda sevindim. Altmışıncı dəqiqədə daha bir qol. Oyun bitdi. 2-0. Uddum. 5 manat qazanc. Az, amma qazanc.
Həmin gün daha oynamadım. Qapadım telefonu, çölə çıxdım. Gəzdim bir az. Fikirləşdim. Bu işdən pul qazanmaq olar? Bəlkə də olar. Amma ehtiyatlı olmaq lazımdı.
Axşam evə qayıtdım. Anam zəng etdi. "Necəsən, oğul?" dedi. "Yaxşıyam" dedim. Demədim ki, on manatla oynayıram, qazanıram. Demədim ki, ümidimi itirməmişəm. Onun üçün bu işlər ağırdı, başa düşməzdi.
Ertəsi gün yenə oynadım. Yenə qazandım. Az-az, amə davamlı. Beş gün dalbadal qazandım. Altıncı gün uduzdum. On manat itirdim. Əsəbləşdim. Dərhal geri qaytarmaq istədim. Yenə qoydum, yenə itirdim. Dayandım.
Nəfəs aldım. Düşündüm. Mən nə edirəm? Əsəblə oynamaq olmaz. Əsəblə uduzursan. Həmişə.
Həmin gün özümə qaydalar yazdım. Bir: gündə 10 manatdan çox qoymaram. İki: əsəbi olanda oynamaram. Üç: qazandığımın yarısını çıxararam. Bu qaydalarla oynadım. Və işlədi.
Bir ay keçdi. Hesabıma baxdım. Əlləşdiyim pulla 150 manat qazanmışdım. Çox deyildi, amma kifayət idi. İcarəni verdim, çörək aldım. Özümə də bir şey aldım, ucuz köynək. Xoşbəxt idim.
Dostum Cahangirə dedim. Dedi: "Mən də oynamaq istəyirəm, amma bilmirəm necə girim". Dedim: "Asandı, mostbet login with the phone, nömrəni yaz, gir". Yüklədi, girdi, başladı. O da qazandı əvvəlcə. Sonra uduzdu. Dedim: "Qaydalar qoy özünə, yoxsa uduzarsan". Dedi: "Bilirəm, amma bacarmıram".
Sonra anladım ki, hər kəs bacarmır. Nəfsinə hakim olmaq çətindi. Mən də çətinlik çəkirdim bəzən. Amma qaydalarım var idi, onlar məni saxlayırdı.
Aprel ayında yaxşı uduş oldu. Çempionlar Liqası oyunu var idi. "Real" – "Çelsi". Statistikaya baxdım, formalara baxdım. 20 manat qoydum "Real"ın qalib gələcəyinə. Oyun başladı. Gərgin dəqiqələr. Birinci hissədə qol olmadı. İkinci hissədə "Real" vurdu. Sevindim. Son dəqiqələrdə daha bir qol. Oyun bitdi. Hesabıma baxdım – 68 manat. O gecə yata bilmədim.
Səhər durdum, anama apardım 50 manat. Dedim: "Al, sənə hədiyyə". Sevindi. Bilmədi hardan gəldiyini. Mən də demədim. Qoy bilsin ki, oğlu yaxşıdır, işləyir, qazanır. Başqa şey bilməsinə ehtiyac yoxdu.
Mayda iş tapdım. Kiçik şirkətdə, maaş azdı, amma iş idi. Mostbet-də oynamağa davam etdim, amma indi az. Həftə sonları, axşamlar. Əyləncə kimi baxırdım. Qazanc da olurdu, itki də. Amma qorxum yox idi.
İyunun bir günü Cahangir gəldi. Dedi: "Öyrət mənə, necə edirsən qazanırsan?" Açdım Mostbet-i, göstərdim. Oynadıq birlikdə, udduq. Dedi: "Bəs giriş? Mən hər dəfə çətinlik çəkirəm". Dedim: "mostbet login with the phone, nömrəni yaz, bir dəqiqəyə girirsən". Öyrəndi.
İyulda yay idi, isti idi. Çox oynamırdım. İş, ev, dostlar. Həyat davam edirdi. Mostbet arxa planda idi. Həmişə yanımda, amma qabaqda deyil. Necə olmalıdısa, elə də oldu.
Avqustun sonu bir gecə oynadım. Aviator açdım, təyyarə uçdu. 2 manat qoydum, 3.50x-də çıxdım. 7 manat qazandım. Az, amma xoş idi. Bağladım, yatdım.
Sentyabrda işdə yüksəliş oldu. Maaşım artdı. Mostbet-də də qazancım artdı. Yox, çox deyil, amma stabil. Gündə 10-20 manat. Bəzən 30. Bəzən itirirəm də, amma az itirirəm.
Bu gün oktyabrın ortasıdı. Çöldə yağış yağır. Evdəyəm, çay içirəm, Mostbet-i açmışam. Bir az basketbola baxıram, mərc qoyacam. NBA oyunları başlayıb. Amerikada basketbolu sevirəm. Komandaları tanıyıram, oyunçuları bilirəm. Asandı mənim üçün.
Gecə yatağa uzananda fikirləşirəm: bir il əvvəl işsiz idim, ümidsiz idim. İndi işim var, dostlarım var, Mostbet-im var. Həyat dəyişdi. Necə? Bilmirəm. Amma dəyişdi. Və mən bu dəyişiklikdən məmnunam.
Sabah yeni gündü. Yeni oyunlar, yeni mərclər, yeni qazanclar. Və ya itkilər. Fərqi yox. Əsas odur ki, mən özüməm, qaydalarım var, onlara əməl edirəm. Və bu məni xoşbəxt edir.